9 mars 2024
14:00

Referat: Klågerups GIF - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Riky, Eklund, Matte, Chanon – Shershah – Yousef, Mathias, Felix, Ahlgren – Lamin
Avbytare var Rabia som kom in som höger yttermittfältare strax innan paus och spelade i den positionen tills han blev utbytt 10 min före slutsignalen.
Martin som kom in som innermittfältare i paus och som spelade som sådan resten av matchen.
Naser som kom in som anfallare i paus och som spelade som sådan resten av matchen.

Efter att en restaurangägare inte kunde skilja på 5 min och 17 min så missade jag de första sekunderna på matchen men kanske var det skönt att jag slapp se anledningen till att bollen uppenbarligen låg i vårt mål och att Klågeruppsspelarna kramade om varann redan några sekunder efter att jag, strax innan jag springande kom fram till planen, hört domarens pipa sätta igång matchen.

Vår första halvtimme var riktigt dålig. Vi fick till ytterst lite organiserat spel och utöver ett precist ”framlägg”/en crossboll från Mathias till Ahlgren, som kom vid bortre stolpen men vars volleyskott gick över, så var det bara när ständigt spelbare Riky tog sig ner till kortlinjen och kunde slå inägg därifrån som det hände något vettigt framåt. När det spelats 33 min hade vi bara haft ett avslut!

När jag tittade på Klågerups sätt att spela väcktes en sann deja vu-upplevelse från något tidigare misslyckande på denna fotbollsplan. Precis som då förlitade de sig nästan uteslutande på kontringar och spelade också väldigt lite i sidled.
Sista kvarten blev vårt spel lite bättre men fram till slutminuten ledde det visserligen till ett antal hörnor och avslut på mål men inte mer än så. Men sedan tog sig Lamin efter assist från Chanon fram på egen hand på vänsterkanten, tog sig förbi 2-3 motståndare och satte ur lite halvdålig vinkel bollen säkert vid bortre stolpen och det var kvitterat. En riktigt bra prestation. Halvleken inringades alltså av ett mål efter några sekunder och ett sekunderna innan paus!

Andra halvlek kännetecknades precis som stora delar av första av mycket slarv och dåliga beslut från vår sida och vad som såg ut som bristande kämpatag (vilket i och för sig må vara de spelare förlåtet som spelade också på fredagskvällen och var schyssta nog att ställa upp när vi hade ont om spelare till den här matchen). Martin försökte dock med sitt inträde på planen gjuta mod i sina medspelare genom ett stenhårt och ofta framgångsrikt slit. Detta lyckades väl i viss mån men vi skapade även nu ganska få målchanser och de tre bästa sådana var alla frukten av enskilda prestationer. Lamin tog inom loppet av 5 min med ungefär kvarten kvar, sig fram på egen hand ända ner vid målet men fick i slutskedet en lite för lång bolltouch så att målvakten kunde sno åt sig den. Och skapligt nära var det också när Naser i den 83:e min tråcklade sig fram mellan ett antal försvarare inne i straffområdet men sköt strax utanför bortre stolpen.

Det ska sägas att Klågerup uppenbart inte var nöjda med oavgjort. De flyttade fram positionerna, spred sig mer när de anföll och slog också mer bollar ut på kanterna varifrån det kom en del inlägg som i åtminstone tre fall friställde (kanske hade något av dem en annan upptakt) en spelare men ingen gång resulterade, den ena gången för att Adrian gjorde en formidabel räddning. De visade också prov på en individuell teknik som vi inte såg så mycket av för dagen i vårt lag.
Innan ovannämnda lägen hade de redan i den 53:e min tagit ledningen efter ett anfall på högerkanten där en passning snett inåt bakåt ledde till att en omarkerad mottagaren pricksköt in bollen. Det lite märkliga var att de fortsatte med sitt lite mera offensiva spelsätt även sedan de gjort detta ledningsmål. De skulle också göra ytterligare ett mål på övertid efter ett högerinlägg som enkelt förpassades i mål av en nära mållinjen kommande spelare. 3-1-förlust alltså efter en insats från vår sida som inte som helhet kan få godkänt.

Statistik: Hörnor: 3-9 Avslut på mål: 8-7 Avslut utanför: 3-6